Kultúra

Jeffrey Dahmer egyik áldozatának rokona kegyetlennek tartja a Netflix-sorozatot

Netflix
Netflix
Szerinte az ilyen sorozatok fölöslegesen traumatizálják újra a hozzátartozókat.

Hatalmas érdeklődést váltott ki a Netflixen a múlt héten bemutatott Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című true crime sorozat, amely a 70-es évek végétől a 90-es évek elejéig 17 embert megölt sorozatgyilkos gyomorforgató történetét mutatja be. A hírhedt címszereplőt Evan Peters alakítja, a tíz részes sorozat atyja pedig Ryan Murphy, aki az American Horror Story és az American Crime Story szériákat is jegyzi.

Az újabb feldolgozástól azonban korántsincs mindenki elragadtatva, Dahmer egyik áldozatának családtagja például nyilvánosan kritizálta a Netflix projektjét, azt állítva, hogy ennek nyomán a családnak újra kell élnie a rettenetet, amit hozzátartozójuk, Errol Lindsey meggyilkolása jelentett a számukra.

Nem akarom megmondani, ki mit nézzen, és tudom, hogy a true crime nagyot megy mostanában, de ha valaki tényleg kíváncsi az áldozatokra, elmondhatom: a családom (az Isbellek) ki vannak akadva a sorozatra

írta a premier utáni napokban Eric Perry a Twitteren, egy videót is posztolva arról, hogy miként vitték színre az eredeti tárgyalás egyik drámai jelenetét, amikor Perry unokatestvére, a fivérét elveszítő Rita Isbell nekitámadt a vádlottak padján Dahmernek, és a biztonsági őröknek kellett lefogniuk. Perry szerint nagyon durva egy ilyen érzelmi összezuhanást egy az egyben filmre vinni.

Újra és újra traumatizál, és mi végre? Hány filmre/sorozatra/dokumentumfilmre van még szükségünk?

–  teszi fel a kérdést Perry, hozzátéve, hogy az alkotók nem tájékoztatták előre az áldozatok családját, így hiába mondanak olyanokat, hogy az ő emlékük tiszteletére készítik a sorozatot.

Az unokatestvéreim pár havonta egy rakás hívásra és üzenetre ébrednek, és egyből tudják, hogy jön egy újabb Dahmer-projekt. Ez egyszerűen kegyetlen.

A Netflix sorozatáról írt kritikánkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Jeffrey Dahmer: Embereket oldott fel savban, ehhez képest a rendőrök kísérték vissza hozzá az egyik áldozatát
Jeffrey Dahmer története nem csak amiatt rettenetes, mert szeretői fejét a hűtőben tartotta – néha evett is belőlük –, hanem mert a rendőrségnek ez a sokadik figyelmeztetés után sem tűnt fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik