Kultúra

Életfogytiglanra ítélték a Riverdale színészét, amiért meggyilkolta az anyját

Andrew Chin / Getty Images
Andrew Chin / Getty Images

Ryan Grantham kanadai színészt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát édesanyja, Barbara Waite 2020-as meggyilkolásában. A 24 éves férfit, aki Jeffery Augustine-t alakította a Riverdale című tinidrámában, szerdán ítélték el Brit Columbia tartomány Legfelsőbb Bíróságán Vancouverben. Az ügyészek szerint Justin Trudeau kanadai miniszterelnök megölését is tervbe vette, írja a BBC.

Grantham beismerte, hogy tarkón lőtte az édesanyját, aki éppen zongorázott a Vancouvertől északra fekvő otthonukban – hangzott el a bíróságon. A gyilkosság után Go-Pro kamerájával készített videón a színész lefilmezte anyja holttestét, miközben azt mondta: „Hátulról fejbe lőttem. Az azt követő pillanatokban tudhatta, hogy én voltam.”

Miután a gyilkosságot követően órákon át sört ivott és marihuánát szívott, bepakolt egy autóba három lőfegyvert, lőszerrel és 12 általa készített Molotov-koktéllal, valamint kempingfelszereléssel és útbaigazítással Trudeau miniszterelnök Rideau Cottage-i rezidenciájához. Körülbelül 200 kilométert vezetett, majd visszafordult, és egy vancouveri rendőrőrsre hajtott, ahol azt mondta egy rendőrnek: „Megöltem az anyámat.” A bíróság azt is hallotta, hogy Grantham útközben fontolóra vette, hogy tömeges erőszakos cselekményt követ el a vancouveri Lions Gate hídnál vagy a Simon Fraser Egyetemen, ahol diák volt, mielőtt visszafordult az autójával és feladta magát.

Az egykori gyerekszínész Grantham (a fenti kép 2013-ban készült) 2019-ben a CW csatorna Riverdale című sorozatának egy epizódjában tűnt fel, és szerepelt a Supernatural című fantasy-drámában, valamint számos további ifjúsági filmben és sorozatban.

Grantham az elmúlt két és fél évben őrizetben volt – közölték a vancouveri bűnüldöző szervek illetékesei –, és letartóztatása óta egy mentális egészségügyi programban vesz részt. A tárgyalás során az ügyvédei azzal érveltek, hogy szorongással és klinikai depresszióval küzdött, és az anyja megölését megelőző hónapokban kifejezte azt a vágyát, hogy megölje magát és kárt tegyen másokban. Életfogytiglani börtönbüntetésének első tizennégy évében nem lesz jogosult feltételes szabadlábra helyezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik