Kultúra

Egyvalamit tanultunk: mindig más a hibás! – Punnany Massif-klippremier

Punnany Massif
Punnany Massif

Politikus hangnemet üt meg új dalában a Punnany Massif, és a számhoz készült videoklip a 24.hu-n látható először. A pécsi zenekar az elmúlt hónapok közéleti történéseire reflektál legfrissebb, Elnézést kívánok című számukban, melyet szeptember 29-én hallhat először élőben a közönség a Budapest Parkban megrendezendő koncertjükön.

„Úgy gondolom, hogy az általunk képviselt műfajnak alapvető eleme a társadalomkritika és a reagálás az aktuális történésekre” – mondta a Punnany Massif zenekarvezetője, Felcser Máté.

Mi Sziámin, Kontroll Csoporton és URH-n nevelkedtünk, akiknek markáns szerepe és üzenete volt a ’90-es évek rendszerváltó pillanataiban. Mára a magyar könnyűzene reakciója mégis teljesen homogénné vált, az előadók sokszor megalkuvók. Amikor felkérjük a zenészeket, hogy álljanak velünk ki a pedagógusok mellett, nem jön válasz. Kikopik a szolidaritás, mindenki saját sorsa kovácsává válik. Végignézzük, ahogy az SZFE felmorzsolódik, eszméitől megfosztódik.

 

„Zenekarként hatalmas a társadalmi nyomás, hogy a közönség szerint mikről beszélhetünk – és hogyan tehetjük meg azt” – tette hozzá a másik frontember, Farkas „Wolfie” Roland, aki szerint az új daluk nem állásfoglalás, hanem egy korlenyomat.

A minimalista klipben egy igazi magyar kocsmapultot láthatunk, rajta egy tévével, amin a Punnany frontemberei szövegelnek. Az együttes legfrissebb számát pedig először szeptember 29-én hallhatja élőben a közönség a Budapest Parkban.

A Punnany Massif ezúttal is különleges műsorral készül a fellépésre. „Mivel kilencfős a zenekarunk, ritkán kérünk fel közreműködőket, de amikor megtörjük ezen szokásunkat, akkor olyan előadókat hívunk magunk mellé, akik kitágítják a mi világunkat, mégis egytől-egyig együtt tudunk pulzálni. A Parno Grasztnak eleve rajongói vagyunk és megtiszteltetés számunkra, hogy ismét közösen játszhatunk majd szeptember 29. napján” – leplezte le a vendégeiket Wolfie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik