Kultúra

Ember Márk olyan tanárokat hív meg az előadásaira, akiknek nincs pénzük színházra

A teljes családnak fizeti a jegyet a Thália színésze.

A pedagógusaim nélkül ma nem lennék az aki

– írja a Facebookon Ember Márk, a Thália színésze, aki azt ígéri: ebben az évadban minden hónapban meghív az előadására olyan pedagógusokat, és családjukat, akiknek a jelen körülmények között nincs módjuk erre költeni. A színész azt írja, a jegyeket a család minden tagjának állja, és igyekszik majd az útiköltségbe is beszállni. Valamint azt is, hogy több kollégája jelezte: ők is szívesen segítenének.

A kirívóan alacsony tanári bérek miatti tiltakozások jó ideje tartanak, az idei tanév így diáktüntetéssel és polgári engedetlenséggel indult. A tárgyalások eddig kilátsátalannak bizonyultak, de a pedagógus szakszervezetek gördülő sztrájkkal igyekeznek folytatni a tiltakozást. Bővebben itt írtunk a témáról:

Kapcsolódó
„Ha van bárkinek más ötlete az elégedetlenség kifejezésére, szívesen meghallgatjuk”
Polgári engedetlenséggel, diáktüntetéssel, virrasztással és tanári flashmobbal vette kezdetét az új tanév. A Tanítanék Mozgalom egyik alapítóját és a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökét kérdeztük arról, milyen eredményre vezethetnek a mostani tiltakozások, illetve mi várható a következő hónapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik