Kultúra

Sorozat készül David Cronenberg kulthorrorjából, az Agyfürkészőkből

Filmplan International - Canadia / Collection ChristopheL via AFP
Filmplan International - Canadia / Collection ChristopheL via AFP
Telepatikus képességekkel rendelkező emberek csapnak majd össze, és összeesküvésből sem lesz hiány.

Az HBO-nál azt tervezik, hogy sorozatot csinálnak David Cronenberg 1981-es sci-fi horrorjából, az Agyfürkészőkből (Scanners) – írja a Variety. A történet a film által kreált világban játszódik majd, ahol telepatikus és telekinetikus képességgel rendelkező emberek, úgynevezett agyfürkészők – avagy szkennerek – élnek, és két nőről szól majd, akik rejtélyes szuperügynökök elől menekülnek, miközben egy nagyszabású összeesküvést kell leleplezniük.

Amennyiben zöldlámpát kap a projekt, a sorozat írója és executive producere William Bridges lesz, aki dolgozott a Stranger Thingsen és a Black Mirroron is, a rendezésért pedig a Lovecraft Countryt jegyző Yann Demange felel majd. Producerként maga Cronenberg is felügyeli majd a munkálatokat. A biohorror kanadai nagymestere immár több mint negyven éves filmje kultstátuszra tett szert az elmúlt évtizedekben, részben az elhíresült jelenetnek köszönhetően, amikor az egyik szkennernek felrobban a feje. Az Agyfürkészőkhez több folytatás is készült az idők folyamán, de azok Cronenberg bevonása nélkül készültek.

A rendező életműve mostanában kelendővé vált a streamingpiacon, nemrég az Amazon jelentette be, hogy sorozattá fejleszti a Két test, egy lélek című filmjét, amelyben Rachel Weisz alakítja majd a központi ikerpárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik