Kultúra

Woody Allen máris cáfolta visszavonulását

ALBERTO PIZZOLI / AFP
ALBERTO PIZZOLI / AFP

Alig két nappal azután, hogy végigfutott a sajtón Woody Allen visszavonulásának híre, sajtósa cáfolta, hogy az író-rendező abbahagyná a filmezést. Az újonnan kiadott közlemény szerint Allen egy interjúban ugyan valóban megemlítette a filmkészítés befejezését, azt teljesen más kontextusban tette, mint ahogyan azt mondandójából kiragadták.

Woody Allen sosem mondta, hogy visszavonul, vagy hogy regényeket fog írni. Azt mondta, megfordult a fejében, hogy nem csinál többé filmeket, mivel azok szinte azonnal vagy nagyon gyorsan a streamingplatformokon kötnek ki, amit az igazi moziélmény szerelmeseként nem pártol annyira. Jelenleg nem áll szándékában visszavonulni, és nagyon izgatott az új, ötvenedik filmje miatt, amit Párizsban forgatnak

– állt a közleményben.

Allen nemrég új filmje kapcsán nyilatkozott a spanyol La Vanguardia magazinnak, ahol úgy idézték a rendező szavait, miszerint az elkövetkező hetekben teljes egészében francia nyelven forgó filmje lesz az utolsó, és ezentúl inkább a regényírásnak szentelné az életét. Allen egyébként nem először mondott ilyet: nyáron Alec Baldwinnal beszélgetett, akinek azt mondta, talán még egy filmet készít, aztán ki tudja, mert számára már nincs meg az a mozihatás, mint régen.

Kapcsolódó
Woody Allen egy szexista öregember, de kár lenne kiátkozni
Az az érdekes, amit Woody Allen a filmjeiről gondol, nem az, amit a szexuális zaklatási vádakról. Elolvastuk a rendező hányatott sorsú önéletírását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik