Kultúra

Kovács Kati Zalatnay Saroltáról: Jobb, ha békén hagyjuk a múltat

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI

Kovács Kati életműkoncertet adott hétfő este a Budapest Kongresszusi Központban. Az eseményre a Blikk videós stábja elkísérte Zalatnay Saroltát, mert az énekesnő azzal a szándékkal ment el a koncertre, hogy „az évtizedek óta tartó hűvös hangulatot egy csokor virág és egy különleges ajándék segítségével felmelegíti”.

Nekem sose volt a Katival semmi bajom. Jó énekesnők vagyunk, csodálatos éveket éltünk meg, egyáltalán nem zavartuk egymás köreit, sőt. Voltak rosszízű dolgok, nem egyértelmű, hogy Kati abban az időben, amikor én el voltam zárva a világtól, hogyan is reagált bizonyos dolgokra… Ha úgy volt, ahogy mesélik, csúnya volt, de remélem, ő is megbánta. Mindig elvoltunk egymás mellett, senki nem haragudott senkire

– mondta Zalatnay a Blikknek a koncert előtt. Ott aztán Kovács Kati az egyik dal közben lejött a közönség soraiba, ahol ökölpacsizott Cinivel, ám az erről készült felvétel közléséhez nem járult hozzá. Másnap végül elmondta a Blikknek, miért döntött így:

Erkölcsileg, morálisan semmi bajom Cinivel, de nincs semmiféle ismeretségünk már. Évtizedek óta nem találkoztunk, évtizedek óta most először láttam élőben. A sors elvitt minket más útra, ez nem szándékos. Soha nem volt vitánk, sőt, sok évvel ezelőtt itt, a kongresszusi műsorában vendég is voltam.

Arra a kérdésre, hogy tervezi-e rendezni a viszonyát Cinivel, ezt válaszolta:

Jobb, hogy ha békén hagyjuk a múltat.

Kovács Kati – akit a tudósítás szerint a közönség szűnni nem akaró vastapssal ünnepelt koncertje végén – Karikó Katalint is meghívta a koncertre, de utóbbi végül lemondta a részvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik