Kultúra

Egy politikust, Bunyós Pityut, és a Tankcsapda tagjait is összeveri Mucsi Zoltán a zenekar új klipjében

Tankcsapda / Youtube
Tankcsapda / Youtube
Egy baseballütővel.

Ma ünnepli 65. születésnapját a Jancsó Miklós-filmek Kapájaként vált a magyar filmtörténet fontos arcává vált Jászai Mari-díjas Mucsi Zoltán, így a Tankcsapda még véletlenül sem választhatott volna jobb napot arra, hogy bemutassa a legújabb klipjét, ami a Carpe Diem (A mának élek) című új dalhoz készült.

A BAZ+ miatt csalódott rajongók egyikével induló, majd pillanatok alatt Mucsi baseballütős őrjöngésébe – ami az Összeomlás (1993) című Michael Douglas-film egy jelenetének magyaros parafrázisa – váltó klipben a színész

előbb puszta kézzel intéz el egy politikust, Bunyós Pityut egy partvissal iktatja ki, majd baseballütővel fenyeget, illetve okoz nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket Debrecen utcáin.

Az első pillanattól kezdve Mucsira írt klip a rendező, Görögh Attila szerint

számos olyan jelenségről szól, ami megmérgezi az emberek mindennapjait, illetve káros a kapcsolatainkra. Már a forgatókönyv írásakor tudtuk, hogy rengeteg lehetőség van benne, és ha nem lenne megkötve az időkorlát, akkor Mucsi Zoltán karakterére egy egész estés mozit lehetne írni ebből. A klipben koncepció volt, hogy a humor, a mondanivaló és az erőszak vagy düh egyformán jelenjen meg, ne legyen egyik sem túlsúlyban,

Lukács László pedig hozzátette:

Nincs benne se szerelem, se romantika, semmi aranyos sztorizgatás, sokkal inkább a világ aktuális dolgaira reagál, persze a saját szemüvegemen keresztül. Ilyen szempontból – a két dal születése között eltelt 30 év ellenére – A legjobb méreg dallal is párhuzamban állítható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik