Kultúra

Különdíjat és kitüntetést is kapott Várnában a Legjobb tudomásom szerint

Nemzeti Filmintézet / Youtube
Nemzeti Filmintézet / Youtube
Az egy nőt ért szexuális erőszak körül forgó film korábban más fesztiválokon is sikert aratott.

A röviddel 2021 karácsonya előtt bemutatott Legjobb tudomásom szerint (kritikánk a filmről itt olvasható) a zsűri különdíját, illetve a Bolgár Filmművész Egyesület kitüntetését is elnyerte a várnai Love Is Folly Filmfesztiválon – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t.

A filmintézet elsőfilmeseket támogató Inkubátor Programjában készült mű egy nemi erőszak felderítését meséli el az áldozat férjének szemszögéből, aki az egymásnak ellentmondó vallomások között maga is elbizonytalanodik felesége igazát illetően.

A kritikusok által a tavalyi év egyik legjobb mozifilmjének tartott alkotás korábban az olaszországi Riviera Filmfesztiválon és a Temesvári Közép-Európai Filmfesztiválon is a legjobb film díját nyerte el, a főszereplő Hámori Gabriella pedig a legjobb színésznő díját vehette át a júniusi Magyar Mozgókép Fesztiválon.

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első mozifilmje az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában készült: forgatókönyvét Lőrincz Nándor írta, operatőre Nagy Bálint, vágója Gothár Márton, zeneszerzője pedig Fodor Attila volt. A film további szerepeiben Bodolai Balázs, Fenyő Iván, Menszátor Héresz Attila, Jakab Juli, Borbély Alexandra, Gáspár Tibor, illetve Máhr Ági tűntek fel.

Kapcsolódó
Miért kételkedne bárki a megerőszakolt felesége szavában?
A Legjobb tudomásom szerint pontosan azt a bravúrt éri el, hogy az áldozat férjével együtt a néző is meginogjon abban a hitben, hogy egy nő nem hazudhat ilyenről. 

A Fekete-tenger partján fekvő Várnában 1993 óta rendezik meg a Bolgár Filmközpont szervezésében a Love Is Folly nemzetközi filmfesztivált, amin a közönség idén kilencven alkotást láthatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik