Kultúra

Kulka János újra énekel, új lemeze is megjelenik nemsokára

Pál Anna / 24.hu
Pál Anna / 24.hu

A képen középen látható Tariska Szabi örök harcostársammal írtunk egy lemezt a képen jobbra látható Kulka Jánosnak. Az a címe hogy Pálmaszív, ami az ünneplős tortán is olvasható. Hét évig készült, mint a mesében, és pontosan egy hónap múlva, október 7-én jelenik meg

– írja a Facebookon Tövisházi Ambrus dalszerző, akit legtöbben a nemrég Erik Sumo névre rövidült Eric Sumo Bandből ismerhetnek.

A Recorder úgy tudja, a szerzőpáros még 2014-ben dolgozott először Kulka Jánossal, akit egy film betétdalához kértek fel énekesnek. A dal meg is született, ám a filmbe végül nem került be, a munka azonban jól sikerülhetett, mert a színész jelezte a párosnak, hogy szívesen dolgozna velük az új lemezén. Tövisházi és Tariska 2015-ben el is kezdett dalokat írni neki, a 2016-os müpás koncertjén néhányat már el is énekelt, ám aztán jött a sztrók, és Kulka Jánosnak az éneklés is, ahogy a többi színpadi tevékenysége is jó időre lehetetlenné vált az afázia miatt. A színész végül 2020-ban tért vissza a szerzőkhöz, akik úgy formálták a dalokat, hogy azok reflektáljanak a történtekre és Kulka mostani állapotára.

Ő egy teljesen másik ember lett, és úgy éreztük, ennek benne kell lennie a zenében is. Ez a lemez egy átalakulásnak a feltérképezése is. Sok gyakorlás előzte meg az énekfelvételeket, de én azt érzem, hogy most van valami a hangjában, ami régen nem volt, és amitől személy szerint számomra sokkal izgalmasabb lett. Valami manírmentes, nyers őszinteség

– mondta el Tövisházi. A Pálmaszív  Kulka János harmadik önálló zenei albuma lesz, tíz dal kerül rá, mindegyikhez készült videoklip is, amelyek október 6-án debütálnak a YouTube-on, a lemez előtt egy nappal. Az albumon Lang Györgyi és Falusi Mariann is vendégeskedik egy-egy dal erejéig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik