Kultúra

Meghalt Charlbi Dean, A szomorúság háromszöge főszereplője

Pascal Le Segretain / Getty Images For Chopard
Pascal Le Segretain / Getty Images For Chopard
Harminckét éves volt.

Hétfőn, New Yorkban váratlanul, rövid betegség után elhunyt az Arany Pálma-győztes A szomorúság háromszöge egyik főszereplője, Charlbi Deanírta meg a Deadline.

Ruben Östlund a modellek, illetve a köréjük épült húspiac viszolyogtató bemutatását középpontjába helyező, Magyarországon szeptember 8-án bemutatkozó szatírájában a két modell-influenszer egyikét alakító dél-afrikai színésznő ezzel a filmmel robbant be a filmvilágba, de a DC képregényén alapuló népszerű Netflix-sorozat, a negyedik évadánál járó Black Lightning egy visszatérő karakterét, Syonide-et is ő alakította.

Kapcsolódó
Cannes 2022: Addig tart a kéjutazás, amíg a szupergazdagok össze nem hányják a fedélzetet
Nagyívű társadalmi gúnyrajz két jobb sorsra érdemes influenszerrel a főszerepben, és egy lenyűgöző nevelődési történet nincstelen indiánokról. A szomorúság háromszöge és War Pony a cannes-i filmfesztiválon.

Charlbi Dean 1990 februárjában, Fokvárosban született, hatévesen pedig már modellkedett. A 2008-ban, illetve 2010-ben a GQ, majd az Elle címlapjára került nő filmes pályáját 2010-ben, egy bentlakásos iskoláról szóló sorozattal, a dél-afrikai Spuddal indította, rövidesen azonban már nagy költségvetésű nemzetközi produkciók kisebb szerepeiben tűnt fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik