Kultúra

A Peaky Blinders atyjától tudjuk meg, milyen volt az illegális boksz a viktoriánus Londonban

Caryn Mandabach Productions / Ti / Collection Christophel / AFP
Caryn Mandabach Productions / Ti / Collection Christophel / AFP
A sorozat főszereplője Stephen Graham lesz, aki volt már Al Capone is.

A hatodik évaddal nemrég lezárult a birminghami bűnözők drámáját bemutató Peaky Blinders, ám a sorozat atyja, Steven Knight máris bejelentette újabb projekjét, az A Thousand Blows címen futó 12 részes sorozatot. Ezúttal is kosztümös sztoriról és törvényenkívüliekről lesz szó, csak az 1920-as Birmingham helyett a viktoriánus Londonba kalauzol majd, azon belül is az illegális bokszmeccsek világába.

Az események középpontjában két jóbarát áll majd, akik frissen érkeztek Jamaicából, és egyetlen esélyük a túlélésre, ha résztvesznek az East Enden rendezett földalatti viadalokon. Így találják szemben magukat a ringben a veszélyes, veterán bokszolóval, Sugar Goodsonnal, akit Stephen Graham alakít majd. Graham dolgozott már Knighttal, hiszen szerepelt a Peaky Blinders záróévadjában, de korábban játszotta már Al Caponét is az HBO-s Gengszterkorzóban.

A Gyönyörű mocsokságok forgatókönyvéért Oscarra jelölt Steven Knight a sorozat megalkotója és vezető írója, a premier pedig majd  a Disney Pluszon lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik