Kultúra

Kiakadtak a Foxtel egyik fejesére, aki Daenerys Targaryent lángok közé sétáló, zömök kiscsajként írta le

HBO
HBO

Bocsánatot kért a Foxtel kábeltévéhálózat, amiért a Sárkányok háza premierjén az ausztrál leányvállalatuk vezérigazgatója, Patrick Delany sokak szerint bántónak ítélt megjegyzést tett Emilia Clarke-ra a Trónok harca-beli karaktere, Daenerys Targaryen kapcsán, akit a lángok közé sétáló, zömök kiscsajként aposztrofált. A cég sajtósa szerint Delany viccesnek és önironikusnak szánta mondatát, amelyeket félreértettek, és sajnálatát fejezte ki amiatt, ha bárkit megbántott.

A Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza épp a Targaryen-dinasztia történetéről szól, amelynek Daenerys is a tagja volt, ennek kapcsán próbált viccelődni Delany a premieren elmondott beszédében a Trónok harcával, mondván,

mi is volt az a sorozat azzal a zömök kiscsajjal, aki besétál a lángok közé?

Az efféle megjegyzésekre érzékeny közönség a Guardian beszámolója szerint csak idegesen heherészett az ominózus mondat után. A bocsánatkérés szerint viszont a félresikerült megjegyzés nem Clarke testalkatáról akart szólni, hanem arról, hogy az anno csaknem ismeretlen színásznőt a Trónok harca egy csapásra világhíressé tette.

A Sárkányok háza Ausztráliában pont a Foxtel műsorán fog debütálni, augusztus 21-én, nálunk pedig az HBO Maxon, augusztus 22-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik