Kultúra

Brad Pitt hat éve egy magángépen bántalmazhatta Angelina Jolie-t

Kent Nishimura / Los Angeles Times via Getty Images
Kent Nishimura / Los Angeles Times via Getty Images
Kiderült, kik állnak a 2016-ban névtelenül megszellőztetett ügy mögött.

Hosszú évek találgatása után derült fény egy magánrepülőn történt incidens miatt a tengerentúlon névtelenül leadott kereset alanyainak nevére: eszerint 2016-ban Angelina Jolie állította azt, hogy akkori férje, Brad Pitt egy repülőút közben bántalmazta – írta meg a Variety.

A lap a Puckra hivatkozva arról ír, hogy Jolie egy FBI-ügynöknek számolt be a fizikai és verbális abúzusról, amit Pitt ellene, illetve gyerekei ellen követett el. A jegyzetekből a részletekre is fény derült: a színésznő állítása szerint Pitt a gép hátuljába vitte, megragadta a vállait, majd többek közt olyan dolgokat kiáltott rá, mint

Te baszod szét ezt a családot.

A dokumentum szerint ugyanezen az úton újabb fizikai bántalmazásra is sor került, ami miatt a nő többek közt a könyökén szenvedett sérüléseket. Jolie ezen a ponton hozzátette: férje akkoriban rendszeresen ivott, sőt, sört is öntött rá.

Pitt csapata minden vádat tagadott.

A történetet végighallgató különleges ügynök, illetve egy ügyészhelyettes találkozója nyomán Jolie végül a büntetőeljárás elhagyása mellett döntött, névtelenül azonban benyújtott egy névtelen keresetet az FBI ellen, hogy megkaphassa a Brad Pitt elleni szövetségi nyomozással kapcsolatos dokumentumokat.

Ez azóta sem történt meg, így Jolie néhány nappal ezelőtt módosította a keresetét, amiben arról írt, hogy több éve keresi már a visszatartott információkat, hiszen csak ezek ismeretében biztosíthat megfelelő körülményeket a gyermekeinek.

Ezen információk az ismeretlen nőtől való kitartó megtagadása – aki maga is bántalmazás áldozata – akadályozta, illetve továbbra is akadályozza azon erőfeszítéseket, hogy a nő gyermekei számára biztosíthassa a folyamatos ellátást, illetve orvosi figyelmet, így további károkat okoz.

– olvasható a dokumentumban.

A Variety hozzáteszi: 2016-ban Pitt ellen az FBI, illetve a Los Angeles-i Gyermek- és Családvédelmi Hivatal is nyomozást folytatott, miután a magángépen állítólag testi sértést követett el az akkor tizenöt éves fiával, Maddoxszal szemben, aki egy Jolie-val való veszekedését próbálta meg félbeszakítani.

Pitt ebben az esetben tagadta ugyan, hogy arcon ütötte volna a fiút, azt azonban elismerte, hogy kezet emelt rá, mert a helyzet kicsúszott a kezéből. Vádat nem emeltek ellene.

A pár az eset után rövidesen elvált, Brad Pitt pedig felhagyott az alkoholfogyasztással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik