Kultúra

Elmarad a Rage Against the Machine európai turnéja a frontember lábsérülése miatt

THEO WARGO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
THEO WARGO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

A Rage Against the Machine frontemberének, Zack de la Rochának orvosi tanácsra pihentetnie kell a lábát, ezért a zenekar törli európai és nagy-britanniai turnéját – írja a NME.

A frontember még a chicagói fellépésükön sérült meg július 11-én, ám félig bicegve, félig az egyik színpadi kelléken ülve végigénekelte a koncertet. A turnézással azonban nem álltak le a baleset ellenére sem, Rocha sérülése miatt azóta ülve adta elő számaikat. Állapota azonban vélhetően nem javult, a zenekar ugyanis közösségi profilján jelentette be, hogy a frontember egészsége érdeekében a turné európai és nagy-britanniai állomásait törölni kénytelenek. Hozzátették, hogy az épp a küszöbön álló három New York-i koncertet Rocháék még lenyomják, ám utána az énekes pihenésre és rehabilitációra szorul.

A Rage Against the Machine augusztus végén kezdte volna a brit turnét, majd szeptemberben adott volna néhány koncertet a kontinensen. Budapest nem volt a turnéhelyszínek közt, a környéken Bécsben, Prágában, Krakkóban és Zágrábban viszont felléptek volna. A zenekar idén tért vissza tizenegy év kihagyás után, az eredetileg 2020-ra tervezett, majd a járványhelyzet miatt törölt turnéjukat nemrég indították el Észak-Amerikában

A zenekar tagjaira rájár mostanában a rúd koncertezés közben: nemrég Tom Morellót taszította le a színpadról egy biztonsági őr, amikor egy berohanó rajongót akart leteríteni. A gitáros nagyot zuhant, ám néhány másodperc alatt összeszedte magát, és folytatta a zenélést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik