Kultúra

Steve Martin nem akar több filmszerepet

Michael Tran / AFP
Michael Tran / AFP

Steve Martin a Hollywood Reporternek adott interjújában elmondta, hogy a Gyilkos a házban című sorozat főszerepe után befejezte a tévésorozatok, filmek és még a cameók keresését is. A 76 éves színész beszélt az élő show-műsoráról is, amit Martin Shorttal együtt csinálnak, és úgy érzi, ez elég is neki:

Nagyon boldogok voltunk, hogy csak az élő show-t csináltuk. Lehet, hogy ennek természetes vége lesz – valaki megbetegszik, valaki egyszerűen kifárad –, de Marty nélkül nem csinálnám. Ha a Gyilkos a házban véget ér, nem fogok más szerepeket keresni. Nem fogok más filmeket keresni. Nem akarok cameo szerepeket sem játszani. Furcsa, de ennyi volt.

Bár Martin azt mondja, hogy leáll, a színész őszintén szólva még sosem volt ennyire elfoglalt. Az élő showműsora (októberig tartó turnéidőpontokkal), a kritikusok által elismert Hulu-sorozata (17 Primetime Emmy-díjra jelölték, nálunk a Disney+-on látható) mellett Martin hamarosan kiadja tizenkettedik (önéletrajzi) könyvét, és egy Apple TV+ dokumentumfilm is készül az életéről.

A feleségem folyton azt mondja: »Mindig azt mondod, hogy visszavonulsz, de aztán mindig kitalálsz valamit«. Tényleg nem akarok visszavonulni. Nem is. De egy kicsit kevesebbet dolgoznék. Talán.

– mondta Steve Martin.

Ami pedig azt illeti, hogy miért mondja, hogy már nem keres tévés vagy filmes projekteket, sőt, még cameókat sem, talán nem kell tovább keresni, mint az életet, amit otthon felépített. Martinnak és feleségének, Anne Stringfieldnek van egy közös 9 éves lánya, aki Manhattanben jár iskolába. Amikor pedig a Gyilkos a házban főszerepét elfogadta, Martin több feltételt is támasztott: többek között azt, hogy Martin Shortnak is szerepelnie kell a sorozatban, és hogy a forgatásnak New Yorkban kell zajlania, így minden este hatra otthon kell lennie.

Családi életem van, ami nagyon szórakoztató. Ha most filmet kellene forgatni, máshova menni, máshol élni, erre már nem vagyok hajlandó. Nem tudok eltűnni három hónapra

– mondta a Hollywood Reporternek Steve Martin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik