Kultúra

Meghalt Darryl Hunt, a Pogues basszusgitárosa

Alan Singer/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images
Alan Singer/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images

72 éves korában elhunyt Darryl Hunt, a Pogues basszusgitárosa, akinek halálhírét a zenekar jelentette be. A halál oka egyelőre nem ismert. A posztban megosztottak egy fotót, amelyen Hunt látható, és idézték Love You ‘Till The End című daluk szövegét, amelyet ő írt (a dal utólag a Pogues egyik legnépszerűbb száma lett, és több filmben is hallható).

A BBC idézi a zenekar frontemberét, Shane MacGowant, aki szerint Hunt mindannyiuknak hiányozni fog.

Nagyon-nagyon sajnálom, hogy Darryl elhunyt, nagyon kedves srác volt, nagyszerű barát és nagyszerű basszusgitáros. Mindannyiunknak hiányozni fog

– írta MacGowan a Twitteren.

Hunt (a fenti képen jobbról a harmadik) a hetvenes években kezdett zenélni, és több zenekarban is megfordult a brit pubrock- illetve punkszíntéren, majd már 36 évesen csatlakozott a londoni, de ír/kelta beütésű folk-punkot játszó The Pogues zenekarhoz, mellyel a következő évtizedben komoly nemzetközi sikereket is elért.

Hunt a második, aki meghalt a zenekar legsikeresebb felállásából, a gitáros Philip Chevron után. A Pogues legendás frontemberéről, Shane MacGowanről készült dokumentumfilmről tavaly itt írtunk:

Kapcsolódó
Nem mert beállni terroristának, inkább divatba hozta az ír zenét
Dokumentumfilm készült Shane MacGowanről, az ír népzenét a punk attitűdjével házasító The Pogues frontemberéről, akinek már évtizedek óta keltik a halálhírét mértéktelen alkoholizmusa miatt, mégis él még.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik