Kultúra

Fidel Castro lánya is támogatja, hogy James Franco bújjon apja bőrébe

Daniele Venturelli / Getty Images
Daniele Venturelli / Getty Images
Egy olyan filmben, ahol a többi színész, illetve a stáb jó része bizony spanyolajkú.

Film készül Fidel Castro egykori kubai diktátor száműzött lánya, a jövőre hetvenéves Alina Fernandez élettörténetéből – derült ki tavasszal. Az Alina of Cuba: La Hija Rebeldét Miguel Bardem rendezi, forgatása pedig a következő hónapokban, a történet eredeti helyszíneire megszólalásig hasonló kolumbiai nagyvárosokban, illetve azok környékén zajlik majd.

A dráma Kuba történetét meséli majd el a nő életén keresztül, aki miután megtudta, hogy biológiai apja Castro, a rendszer egyik fontos kritikusává vált. Szavai miatt megtiltották neki, hogy elhagyja az országot, 1993-ban azonban mégis sikerült neki: magát spanyol turistának álcázva jutott el Spanyolországba, majd végül az Egyesült Államokban telepedett le.

Az Oscarra jelölt Jose Riveria (Che Guevara: A motoros naplója), illetve a Pulitzer-díjas Nilo Cruz közös forgatókönyvéből születő film gyártása körül az elmúlt hónapokban egy fontos kérdőjel tűnt fel, sokan ugyanis egyáltalán nem támogatták az ötletet, hogy a jórészt spanyolajkú színészekből álló, szinte kizárólag latino stábtagokat maga köré vonzó projektben az egyik főszerepet az annak kedvéért mJames Franco kapja.

A témában végül maga Alina Fernandez is megszólalt: a Deadline-nak dícsérte a színészt, kiemelve az

apja, illetve Franco közti fizikai hasonlóságot, valamint a hollywoodi sztár képességeit és karizmáját.

Franco karrierje mostanában nincs épp a csúcson: nemrég 2,2 millió dollár kifizetésére kötelezték, miután két korábbi diákja szexuális zaklatás miatt perelte be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik