Kultúra

Beyoncét ezúttal Monica Lewinsky kritizálta a dalszövege miatt

WILLIAM VOLCOV / BRAZIL PHOTO PRESS / BRAZIL PHOTO PRESS VIA AFP
WILLIAM VOLCOV / BRAZIL PHOTO PRESS / BRAZIL PHOTO PRESS VIA AFP

Beyoncé lassan listát vezethet arról, mi mindent távolítson el dalaiból, a mozgássérülteket sértő dalszövege után most Monica Lewinsky is jelezte, hogy problémája van az egyik szám szövegével.

A Bill Clinton elnökkel szexbotrányba keveredő egykori asszisztens Twitteren osztotta meg gondolatait azzal kapcsolatban, ha már a sértő dalszövegeknél tartunk, akkor neki is lenne kifogásolnivalója az énekesnő 2013-ban megjelent Partition című számával. Ebben Beyoncé gyakorlatilag igét csinált Lewinskyból azokban a sorokban, amelyekben egy szexjelenetről énekel.

„Feltépte a gombokat, leszaggatta a blúzomat, majd rámonicalewinskyzett a ruhámra” – áll a dalszövegben, amelyben nyilvánvalóan a Lewinsky-Clinton-affér egyik leghírhedtebb elemére utal.

Lewinsky egyébként már 2014-ben említést tett a dalról egy interjúban, illetve arról, hogy miféle jelenséggé vált az afférja: még Eminem is rappelt róla. Beyoncé dalát akkor is megemlítette hozzátéve, hogy szemantikailag nem feltétlenül helyes a kifejezést, ugyanis inkább úgy kéne használni, hogy leclintonozta. Később hozzátette, hogy sosem kereste az énekesnőt azzal kapcsolatban, hogy változtasson a szövegen.

Beyoncé hat év után jelentkezett ismét szólóalbummal, ám a Renaissance nem művészeti értéke miatt került a lapok címlapjára, hanem azért, mert Heated című számában kétszer is a spaz szót használja, amely pejoratív jelző a mozgáskorlátozott emberekre. A dalszöveg miatt rengetegen háborodtak fel, az énekesnő menedzsmentje hamar reagált is azt ígérve, hogy módosítják és újra kiadják a dalt. Nem sokkal ezt követően viszont újabb kritika érkezett: az Energy című dalában például Kelis Milkshake című számából vett át egy dallamrészletet anélkül, hogy az énekesnővel egyeztetett volna. Később ezt a dalt is módosították.

Kapcsolódó
A fogyatékossággal élők számára sértő kifejezést használt új dalában Beyoncé
A dalszöveg megváltozatását, illetve új felvétel készítését várják el tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik