Kultúra

Végre lezárult a jogvita Prince 156 millió dolláros hagyatéka körül

BERTRAND GUAY / AFP
BERTRAND GUAY / AFP

Hatéves jogi vita után megállapodott Prince családja az énekes 156 millió dolláros hagyatékáról – írta meg kedden a Guardian. A zenész 2016-ban, ötvenhét éves korában halt meg fentanil-túladagolásban, hagyatéka körül azóta  tart a csatározás, melyben dollártízmilliókat fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért.

Prince egyetlen gyereke Pfeiffer-szindrómával született, így mindössze hét napig élt, illetve örökségre jogosult élettársa sem volt halála idején, ezáltal vagyona hat féltestvérére szállt, akik azonban nem tudtam megegyezni annak elosztásáról, így hosszú pereskedés indult az örökség felosztásáról, ez zárult le most. A megszületett megállapodás szerint a hagyatékot majdnem egyenlően osztják el a Primary Wave New York-i zenei cég és Prince hat örököse közül a három legidősebb és családjaik között. A három fiatalabb örökös eladta a hagyaték rájuk eső részét a Primary Wave-nek, amely tavaly augusztusban vásárolta meg Price számos dalának a jogait. A másik három örökös megtartotta a rájuk jutó részt, amelyek kezelője továbbra is Prince jogi tanácsadója, L. Londell McMillan és Charles Spicer lesz.

Az örökség hatmillió dollárnyi készpénzből, és annak sokszorosát érő, kevésbé kézzelfogható javakból áll, melynek legfontosabb része a zenész dalainak jogai. Az amerikai adóhatóság, az Internal Revenue Service (IRS), valamint a hagyatékot kezelő Comerica Bank and Trust januárban állapította meg a hagyaték értékét 156 millió dollárban, és a megállapított összeget az örökösök is elfogadták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik