Kultúra

Schilling Árpád: Orbán minden szavazója a fajvédőket támogatja, tehát náci

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A rendező Facebook-posztban kommentálta a miniszterelnök tusványosi beszédét.

Az, hogy Orbán Viktor szavazói elfogadják, mikor az ország vezetője fajtisztaságról beszél, azt jelenti, hogy mindannyian nácik – ezzel a gondolattal nyitotta rövid írását Schilling Árpád, aki a folytatásban sem fogalmazott finoman.

A poszt folytatásában a rendező hozzátette:

aki azt gondolja, hogy okos dolog hallgatni, amikor az ország első embere rasszista, náci beszédet mond, az fittyet hány a történelmi tapasztalatra, az semmibe veszi azok méltóságát, akiket ez a beszéd sért, az valójában nem érzékeny az ilyesmire, tehát valahol mélyen náci. Csak az nem náci, aki sikolt, aki toporzékol, aki soha többet nem akarja, hogy politikai vezetők különbséget tegyenek emberek között, akár még elterelő szándékkal sem. A fajvédő duma minden körülmények között tilos! Ezt egy olyan országban, ahol demokratikusan megválasztott politikusok lelkes fajvédőként küldtek a halálba 600 ezer embert, ezt sokkal, de sokkal mélyebben kellene értenünk.

Schilling szerint

Még mindig nem értjük, mennyi vér tapad a kezünkhöz. Még mindig nem értjük, milyen könnyen fordulnak tettekbe a szavak. Még mindig nem értjük, hogy mit jelent az emberi méltóság.

Az írás teljes hosszában itt olvasható:

A szakember a témában korábban egy másik bejegyzést is közzétett, ezt azonban a Facebook rövid idő után törölte. Lényegét a HVG még időben összegyűjtötte – köztük a köetkező gondolatot:

Magyarország miniszterelnöke nem azt mondta, hogy ellenzi, ha magyarok románokkal vagy szlovákokkal keverednek. Magyarország miniszterelnöke azt nem akarja, hogy a magyarok arabokkal és feketékkel keveredjenek. A nem fehérekkel és a nem keresztényekkel van problémája.

Illetve a Schilling által legfontosabbnak tartott kérdések sorát:

Na, akkor azt kérdezem, hogy mégis hányan vannak Magyarországon, akik szerint sem jó a keveredés a nem megfelelő fajú emberekkel? Hányan vannak, akik szívét melengeti ez a fajtiszta gondolkodás? Miután ez Hitler és a Harmadik Birodalom alapvetése (annyi különbséggel, hogy ők a szlávokkal sem akartak keveredni, de a többi stimmel): színesbőrűek és zsidók. Tehát kérdezem még egyszer, mennyien érzik magukénak a miniszterelnök úr gondolatait? Végülis mennyien vannak, akik ezt a faji alapú szart szeretik? Hányan vannak, akik ezen simán túllépnek? Hányan vagytok? Hol vagytok? Nincsenek elveink, baszki?! Nem hiszünk már semmiben?! Semmi méltóság, semmi büszkeség, semmi emberség, semmi erkölcsi nagyság?! Nem zavar minket, ha a fél világ nácinak tart minket, mert mi meg mindenki mást tartunk annak, és egyébként is, kit érdekel itt már bármi is?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik