Kultúra

Krokodil- és fókaszerelmet emlegetve reagált az Orbán-beszédre Gerendás Péter

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A zeneszerző egy raklapnyi szürrealizmussal próbálja magát túltenni a Tusványoson történteken.

Erős bejegyzést tett közzé a Facebook-on Gerendás Péter zenész, aki sajátságos történetek egész sorával reagált Orbán Viktor tusványosi beszédére, amiben a miniszterelnök arról beszélt, hogy a Kárpát-medencében nem vagyunk kevert fajúak, és nem is akarunk azzá válni – vette észre a HVG.

A Liszt Ferenc-díjjal is elismert művész így írt:

Nem vagyok híve a fajok keveredésének, de ez nem volt mindig így. Egyszer gyengéd érzelmeket tápláltam egy fóka iránt, de olyan, hűvös, hideg elutasító volt, hogy feladtam a dolgot. Aztán néhány évvel később Floridában halálosan (majdnem) beleszerettem egy krokodilba, de olyan heves volt, azonnal a lényegre tért, bekapta a lábamat, majdnem leharapta a kis huncut. És mindez minden előzmény nélkül, pedig az ajánlatomban mozi, vacsora, fagyizás, városnézés szerepelt.

Aztán azt hittem hogy talán egy nyugodt kiegyensúlyozott elefánttal leélhetem boldogan az életemet, de súlyosan tévedtem. Már jegyben jártunk, a házasság is szóba került, amikor rámtette azt a bazi nagy lábát úgy, hogy kapkodtam napokig levegőért. Az ormányát pedig rátapasztotta a fejemre, úgy éreztem hogy kiszívja az agyam.

Rájöttem hogy egyszerűen nem lehet a fajoknak keveredni és kész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik