Kultúra

Élőszereplős Eragon-sorozatot készít a Disney

Christopher Paolini regényfolyama nemsokára a képernyőkre költözik.

A négy könyvből álló Örökség-ciklus első kötete, az Eragon sorozattá csiszolt verziója rövidesen a Disney+ streamingszolgáltatásán mutatkozik majd be – írta meg a Variety.

A lap szerint a sorozat előkészítése még korai szakaszában jár, így elképzelhető, hogy a szerzőt, Christopher Paolinit is bevonják majd a forgatókönyvek megírásába.

A regénysorozatban – amit a szerző tizenöt évesen kezdett írni – az Alagaësiában élő kamasz Eragon és sárkánya, Saphira azért küzdenek, hogy felszabadítsák világukat a zsarnokság alól. Az első kötet 2002-ben jelent meg, amit az Elsőszülött (2005), a Brisingr (2008), illetve az Örökség (2011) követett, óriási sikert aratva, hiszen a könyvekből világszerte 41 millió példány fogyott.

Az első kötet 2006-ban mutatkozott be mozifilmként: a részben Magyarországon forgó, az Oscarra is jelölt látványtervező Stefen Fangmeier rendezői debütjeként született produkcióban a sárkány hangját Rachel Weisz adta, a fontosabb szereplők bőrébe pedig Ed Speleers, John Malkovich, illetve Jeremy Irons bújt.

 

Kiemelt képünkön a 2006-os mozifilm egy képkockája látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik