Kultúra

Teret neveznek el a Beastie Boysról New Yorkban

BERTRAND GUAY / AFP
BERTRAND GUAY / AFP

Nyolcévnyi huzavona után New York városi tanácsa engedélyezte, hogy teret nevezzenek el az amerikai nagyvárosban a Beastie Boys tiszteletére. A Ludlow Street és a Rivington Street kereszteződése ezentúl a Beastie Boys Square nevet viseli majd, amely a raptrió 1989-ben megjelent albumára, a Paul’s Boutique-ra utal – ennek borítóján látható ugyanis egy részlet a kereszteződésből.

A Lower East Side-on található kereszteződés átnevezése már majdnem egy évtizede vita tárgyát képzi, a banda rajongói még 2014-ben adták be ugyanis a tanácshoz az első petíció eredményét. Ekkor még visszautasították az átnevezést, ám idén július 14-én elfogadták az újonnan benyújtott kérelmet. Innentől kezdve már csak formalitások vannak hátra: jelenleg Eric Adams polgármester aláírására vár a tervezet, amelyről az elkövetkező hetekben szavaz majd a tanács, azt követően történik majd meg az átnevezés.

A Beastie Boys teljesen megváltoztatta a hiphop szcénát. Ünneplésként tekintek minderre: ünnepeljük a Lower East Side-ot, a hiphopot, de elsősorban azt a közösséget, akik nagyon régóta fáradoznak azon, hogy mindez megvalósulhasson

nyilatkozta a tanács egyik tagja, Christopher Marte az egyik televíziócsatornának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik