Kultúra

Öngyilkosságot kísérelt meg Constance Wu, miután támadták a Twitteren

Patrick T. FALLON / AFP
Patrick T. FALLON / AFP

Constance Wu három év szünet után ért vissza a Twitterre, és az első bejegyzésében felfedte, annak idején megpróbálta megölni magát, miután az Amerika Huangjai (Fresh Off The Boat) című tévésorozat megújítására reagáló megjegyzései visszatetszést váltottak ki. Wu hozzátette, hogy félt visszatérni a közösségi médiába, mert az majdnem az életét is elvette, írja a BBC.

Három évvel ezelőtt, amikor meggondolatlanul tweeteltem a tévéműsorom megújításáról, az felháborodást és internetes megszégyenítést váltott ki, ami elég súlyosra sikeredett

– írt most Constance Wu, aki a Kőgazdag ázsiaiak (Crazy Rich Asians) sztárjaként lett ismert.

Wu 2019-ben egy sor tweetet tett közzé, miután az amerikai ABC tévécsatorna megrendelte az Amerika Huangjai vígjáték hatodik évadát. A 40 éves színésznő, aki 2015 óta szerepelt a sorozatban, akkor azt posztolta: „Annyira kiakadtam most, hogy szó szerint sírok. Uh.”

Amikor pedig egy Twitter-felhasználó gratulált neki a „nagyszerű hírhez”, amelyet néhány színésztársa is nyilvánosan üdvözölt, Wu ezt válaszolta: „Nem, ez nem az.”

Később azt mondta, hogy a megjegyzései rosszkor jöttek, és egy nehéz nap után írta őket, amiért akkor derült ki, hogy a sorozat folytatása miatt le kellett mondania egy másik projektről, ami személy szerint fontos lett volna neki. A sorozat sok rajongója azonban nem tudott neki megbocsátani ezért, és rengetegen támadták is Wut, olyannyira, hogy végül öngyilkossági kísérlethez vezetett:

Szörnyen éreztem magam amiatt, amit mondtam, és amikor egy ázsiai színésznő kolléganőm azt írta közvetlen üzenetben, hogy az ázsiai-amerikai közösség szégyenfoltjává váltam, úgy éreztem, hogy már nem is érdemlem meg, hogy tovább éljek. Hogy szégyent hoztam az ázsiai-amerikaiakra, és hogy jobb lenne nekik nélkülem. Visszatekintve szürreális, hogy néhány üzenet meggyőzött arról, hogy vessenek véget a saját életemnek, de ez történt. Szerencsére egy barátom talált rám, és berohant velem a sürgősségire

– írta Wu, aki a 2019-es A Wall Street pillangói című filmben is szerepelt, és elmondta azt is, hogy a tapasztalatairól könyvet írt, és hogy segíteni szeretne másoknak, akik hasonló dolgokon mentek keresztül.

Nyilatkozatát azzal zárta, hogy egy kis szünet Hollywoodtól, illetve sok terápia után most már elég rendben érzi magát ahhoz, hogy visszatérjen a közösségi médiába.

És bár félek, úgy döntöttem, hogy tartozom azzal a három évvel ezelőtti énemnek, hogy bátor legyek és megosszam a történetemet, hogy talán segíthessek valakinek

– írta Constance Wu.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik