Kultúra

Veréb és cinege tűnt fel egy józsefvárosi tűzfalon

Neopaint Works
Neopaint Works
Az Illés utcában látható képet a legendás graffitisből lett képzőművész, Nikon One tervei alapján készítették el.

Átadták a Neopaint Works legújabb tűzfalfestményét Józsefváros közepén, az Illés utcában – derül ki a Neopaint sajtóközleményéből.

A 152 négyzetméteren elterülő, egy U alaprajzú századfordulós lakóház két tűzfalán látható képen egy veréb, illetve széncinege látható növények között, tervezője pedig a graffitisből a világ számos pontján alkotó, sőt, Magyarországon forgó hollywoodi filmekben közreműködő képzőművésszé vált Nikon One, azaz Brunszkó László volt.

A Józsefvárosi Önkormányzat által februárban kiírt pályázaton győztes Neopaintnek a kiírás szerint valamilyen természeti témát, illetve lehetőség szerint madarat vagy állatot kellett az üres falakra helyeznie.

A feladatot a festők hat-hat nap alatt oldották meg, a helyzetet azonban nehezítette, hogy az év eddigi legforróbb hetén kellett dolgozniuk, amikor az állványzaton az utcainál néhány fokkal magasabb hőmérsékletet – több mint negyven fokot – mértek.

Az Önkormányzat a pályázat kiírása során arra is hangsúlyt fektetett, hogy a kép levegőcserélő festékkel jöjjön létre, így megkösse a levegő szén-dioxid tartalmának egy részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik