Kultúra

Megint visszatérnek a Shop-stop idióta boltosai

Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Megérkezett a Shop-stop harmadik részének előzetese. Kevin Smith idén trilógiává bővülő filmsorozata 1994-ben kezdődött, amikor a New Jersey-i író-rendező bemutatta a minimális pénzből forgatott, egyebek mellett családi kölcsönökből és a képregénygyűjteménye eladásából finanszírozott Shop-stopot. Abban két huszonéves srác, egy kisbolti eladó meg egy videótékás beszélgetett az élet dolgairól, főleg arról, hogy nem szeretnek dolgozni.

A Shop-stop kultfilmmé avanzsált, Smith pedig egy időben keresett hollywoodi rendezőnek számított, nagyjából a kilencvenes évek közepétől a kétezres évek közepéig. Utána elkészítette a Shop-stop 2-t, amiben hősei, Dante és Randal már középkorúak voltak, az Amerikában idén szeptemberben mozikba kerülő, harmadik részben pedig egyiküket már meg is csapja a halál szele.

Hát elhatározzák, hogy filmet forgatnak arról, amit a legjobban ismernek: a kisboltról.

Visszatérnek jó barátaik, Jay és Néma Bob, valamint Dante szerelme a második részből, ismét Rosario Dawson alakításában. Smith híres haverjainak a felbukkanására is lehet számítani, az előzetesben máris benne van Ben Affleck.

Magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik