Kultúra

1,5 millió fontért vették meg Bob Dylan egyedi lemezét

KMazur / WireImage / Getty Images
KMazur / WireImage / Getty Images
A Blowin' In The Wind különleges felvételét árverezték el.

Rekordáron kelt el Bob Dylan egyedi lemeze a Christie’s csütörtöki aukcióján, az előzetes becslések egymillió fontra lőtték be a felső összeghatárt, de ezt messze túlszárnyalva csaknem 1,5 millió fontot (csaknem 719 millió forintot) fizetett valaki a felvételért.

A korongon a sztár egy régi klasszikusa, a Blowin’ In The Wind új verziója hallható, amelyet Dylan 2021 márciusában vett fel T Bone Burnett-tel, akivel hosszú ideje dolgozik együtt.

Szent érzés volt, mindig szent érzés, ha Bobbal játszom

– mondta Burnett a BBC-nek. Mióta Dylan 1962-ben megírta, ez az első új stúdiófelvétele a híres dalnak. Az egyedülálló korong egyben egy új lemeztípust is képvisel, amely egyesíti a CD és a vinyl anyagainak egy részét, és így jobb hangminőséget, tartósságot ígér, mint a vinyl.

Burnett, aki segített a kifejlesztésében, a bármilyen hagyományos lemezjátszón lejátszható lemezt a hangzás csúcsának nevezte. Mivel a lemezből egyetlen egy készült, egy tehetős Dylan-rajongó mondhatja magáénak a Blowin’ In The Wind új változatát. Másoknak is lehetőségük nyílt azonban arra, hogy meghallgassák az új változatot, a Christie’s által rendezett különleges eseményeken Los Angelesben, New Yorkban és az aukció előtt Londonban is lejátszották a felvételt – írta az MTI egy korábbi tudósításában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik