Kultúra

Terjeszkedik a Stranger Things univerzuma: spinoffot és színdarabverziót is kaphat a sorozat

Netflix
Netflix

A Stranger Things két atyja, Matt és Ross Duffer nem állna meg a 2024-ben, ötödik évadával véget érő Stranger Thingsnél: egy, a Netflixszel még 2019-ben tető alá hozott vaskos összegű, százmillió dolláros nagyságrendű szerződés részeként a sorozat spinoffot kaphat. A megállapodás része

  • a Stranger Things-spinoff mellett
  • egy színpadi feldolgozás a Stranger Things világában,
  • A talizmán című Stephen King-Peter Straub regény sorozatadaptációja,
  • a Death Note – A halállista című anime élőszereplős feldolgozása, valamint
  • egy teljesen új sorozat A sötét kristály –  Az ellenállás kora című sorozat alkotóitól, Jeffrey Addisstól és Will Matthewstól.

Mind az öt projektet a Duffer testvérek újonnan létrehozott, Hilary Leavitt vezetésére bízott, beszédes nevű Upside Down Pictures gyártócég jegyzi, és mindegyik a fejlesztés fázisában jár jelenleg, és természetesen a teljes megállapodás minden produktuma a Netflix tartalma lesz.

Dufferék szerint az Upside Down Pictures olyasféle történeteket szeretne kreálni, amilyenek őket is inspirálták gyerekkorukban,

történeteket, amelyek a hétköznapi és a különleges gyönyörű találkozásaiban játszódnak, ahol a látványosság összefonódik az intim karakterábrázolással, ahol a szív győzedelmeskedik a cinizmus felett.

Dufferék A talizmán érkezésére finoman utaltak is a Stranger Things negyedik évadának egyébként fenomenális zárórészében: ebből a könyvből olvas fel Lucas Maxnek.

A Hollywood Reporter emlékeztet: az idén először előfizetőszám-csökkenésről beszámoló Netflix döntése, hogy meglovagolják a Stranger Things óriási sikerét, nem meglepő, több nagy sikerű címüket is igyekeznek minél inkább kiterjeszteni, bővül a Bridgerton és a Vaják világa is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik