Kultúra

A Stranger Things-rajongók most a Metallica dalát akarják a toplisták élére repíteni

Netflix
Netflix

Miután a Stranger Things negyedik évad első felvonása nyomán a sorozat rajongói harmincöt év után a toplisták élére repítették Kate Bush Running Up That Hill című dalát, most a Metallica Master of Puppets című szerzeményével is megtennék ugyanezt.

Kapcsolódó
Úgy került most a toplisták élére a Stranger Things zenéje, hogy 1985-ben még a klipjét sem akarták leadni
A Stranger Things új évadának legtöbbet tárgyalt jelenetében aláfestésként egy 1985-ben megjelent dal szól. Kate Bush Running Up That Hill című száma alig pár nap alatt újra meghódította a zenei toplistákat, napjaink legnépszerűbb előadóit is maga mögé utasítva.

A dal, amely a sorozat évadzárójában jut kulcsszerephez, az epizód július 1-jei bemutatása óta kilőtt a Spotify-on: a régi Metallica-rajongókon túl a szám kétségkívül behúzott néhány százezer új rajongót azok közül, akik esetleg még meg sem születtek a dal kiadásakor. A jelenetet az idei év legjobb sorozatjeleneteként emlegetik többen, ez pedig egybevág azzal az általános konszenzussal, ami az évad elején a Kate Bush-dalt tartalmazó jelenetről formálódott a weben. A Running Up That Hill azóta minden fontos zenei listát meghódított, kisebb vagyonnyi jogdíjat zúdítva a szerző-előadó Bushra, és a Twitteren és rajongói csoportokban egyre több szó esik róla, hogy a Metallica is kapja meg ugyanezt a szeretetet. Hogy a Master of Puppetsnek összejön-e ugyanez, az egyelőre kérdéses – a metál akkor is rétegzene, ha valamiért felkapja a hype –, ám az már most látszik, hogy a dal többmilliónyi új hallgatást generált az elmúlt napokban, ezzel a Spotify top 50-es listájára került az USA-ban és az Egyesült Királyságban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik