Kultúra

James Cameron lepasszolná az Avatar-filmeket

Daniel LEAL / AFP
Daniel LEAL / AFP

Bár igazi szerelemgyereke, James Cameron nem ragaszkodna örökké az Avatar-filmekhez, inkább rábízná a rendezést egy kollégára.

A 2009-es Avatar, amely sokáig minden idők legjövedelmezőbb filmje volt, majd tizenöt évvel később, idén decemberben kapja meg első folytatását A víz útja címmel, a harmadik részre viszont nem kell majd évtizedes várakozással számolni, azt ugyanis már leforgatták a második résszel együtt, és 2024-ben tervezik kiadni. Az így trilógiává bővülő történet folytatására Cameronnak van ugyan víziója, ám egyáltalán nem biztos, hogy ezeket a víziókat ő maga forgatná mozgóképpé: a rendező az Empire-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a harmadik film után átadná a rendezést másnak, hogy ő más projektekkel foglalkozhasson.

Az Avatar-filmek mindent felemésztő projektek. Van néhány más nagyon izgalmas dolog, amit fejlesztek. Azt hiszem, idővel – nem tudom, a harmadik vagy a negyedik után – szeretném átadni a stafétát rendezőként valakinek, akiben bízom, hogy olyan dolgokkal foglalkozhassak, amelyek szintén érdekelnek. VCagy mégsem. Nem tudom

– mondta homályosan a rendező, majd hozzátette, hogy valójában a negyedik film egy „rohadék”, és valójában reméli, hogy azt még megcsinálhatja, de ez a piaci viszonyoktól is függ majd. A harmadik még biztos, hiszen az már le van forgatva, ám a teljes történet elmeséléséhez öt film kellene, hogy készüljön, ami egyelőre nem biztos, hogy összejön. Cameron már korábban is csinált olyat, hogy évekig dédelgetett projektjeit végül más rendezőre bízta: a 2019-es Alita: A harc angyala című filmet Robert Rodriguez rendezte, Cameron pedig társ-forgatókönyvíróként és executive producerként vett részt a projektben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik