Kultúra

50 milliós lyuk tátong Pintér Béla és Társulata költségvetésén

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Néhány perces videóüzenetben értékelte az idei évadot Pintér Béla a társulat Facebook-oldalán. A videóban elhangzik, hogy bár többször is pályáztak a tao helyett létrehozott előadóművészeti többlettámogatásra, egyik pályázatukra sem érkezett válasz. Ezért „szomorúan és bölcsen teszik”, ha erre a pénzre nem számítanak.

Így azonban a következő évad tervezett költségvetésén majdnem 50 millió forintos lyuk tátong – mondja Pintér.

Két lehetőség áll előttünk: vagy bedobjuk a törülközőt, vagy megpróbáljuk emelni a jegybevételeinket.

Mint mondja, valamelyest emelik a jegyárakat, de többféle jegykategóriát alakítanak ki, emiatt az eddiginél olcsóbban is meg lehet nézni az előadásaikat. Ezeket – A sütemények királynője kivételével – a nagyobb közönségtér miatt az UP Újpesti Rendezvénytérben játsszák majd. Bevezetnek egy új, háromszintű támogatói rendszert is: aki az egy évadra szóló tagdíjjal patronálja a társulat működését, az jegyelővásárlási lehetőségekhez, kedvezményes jegyekhez, ingyenes online vetítésekhez és pártolói közönségtalálkozókhoz férhet hozzá a későbbiekben.

Pintér hozzáteszi, a tervezett 190 előadás helyett csak 163 előadást tudtak megtartani a koronavírus és más betegségek miatt, de a megtartott előadások mind telt házasak voltak. Összesen ötvenezer néző volt kíváncsi a társulat darabjaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik