Kultúra

„Egyrészt le vannak fizetve, másrészt kinyalják Orbán bácsinak a seggét”

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán
Ezt Lukáts Andor színművész mondta Veiszer Alindának. Azt is elárulta, miért nincsenek beszélőviszonyban Koltai Róberttel.

Egyre gyötrelmesebb a világ, egyre gyötrelmesebb itt élni

– ezt válaszolta Veiszer Alindának Lukáts Andor színész-rendező arra a kérdésre, hogy milyennek látja ma a világot. Az interjú ezen a linken tekinthető meg, amit elsőként a Telex szemlézett.

A művész életútjának legfontosabb állomásait felelevenítő beszélgetésben Lukáts Andor egyebek mellett arról beszélt: „Semmi nem szól arról, hogy emberek odafigyelnének egymásra, és arra, hogy micsoda szegénység van a világban”. A Telex szó szerint idézi az interjú talán legizgalmasabb részét:

Lukáts Andor: Amit Orbán Viktor jelent ebben az országban, az úgy, hogy van, elfogadhatatlan. Katasztrofális.

Veiszer Alinda: Egy személyben ő?

Lukáts Andor: Ő egy személyben, és a társasága, a bandája. Életemben nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet Magyarországon. Megtörtént.

Veiszer Alinda: De pontosan mi az, amit gyötrelemként él meg? (…)

Lukáts Andor: Az, ahogy kettészakította az országot. Vannak a kedveltek… A kedveltek, becsapottak, abszolút becsapottak. És vannak a… nem tudom, a futók még, vagy nem tudom, mit csinálók még. Nem emberi élet… Például a Fideszben azok a fiatalemberek, akik ott jó állások kaptak, azok egyrészt le vannak fizetve, másrészt kinyalják Orbán bácsinak a seggét, és mindenre azt mondják, hogy zseniális és nagyon jó. De ez csak nekik van, és nincs sok millió embernek az élethez való lehetősége.

Veiszer Alinda: De most elsősorban szociális dolgokra gondol, vagy arra, mint ami mondjuk az SZFE-vel történt?

Lukáts Andor: Is-is.

Az interjúban a színész-rendező a Koltai Róberttel való barátságának végéről is beszélt. Lukáts állítása szerint a Sose halunk meg című sikerfilmet Koltai Róbert úgy készíthette el, hogy arra ő felajánlotta a saját, támogatásból elnyert 15 millió forintját, sőt, eredetileg Lukáts lett volna a film rendezője. Koltai viszont – ezt állítja Lukáts – később letagadta a pénz eredetét, ami miatt a mai napig nem beszélnek egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik