Kultúra

Bill Nighy bármikor kapható lenne az Igazából szerelem 2-re

Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP
Archives du 7eme Art / Photo12 / AFP
Nem gondolta volna, hogy ekkora kultusza lesz a csaknem húsz éves romkomnak.

Jövőre lesz húsz éves a karácsonyi műsorsávok kötelező darabjává vált brit romkom, az Igazából szerelem, így nem csoda, hogy a visszatérő rockert alakító Bill Nighy-t a Variety interjújában arról is megkérdezték: kapható lenne-egy folytatásra.

Igen, mindenképpen benne lennék. Hiszen imádtam dolgozni Richarddal (Richard Curtis, a film író-rendezője – a szerk.), és a többiekkel is. Nagyon jól éreztük magunkat. Úgyhogy igen, szívesen újraélném azt a dolgot.

– mondta gondolkodás nélkül Nighy, aki arról is beszélt, hogy sem ő, sem senki más nem gondolta volna 2003-ban, hogy az Igazából szerelem ekkora kultuszfilm lesz majd, és még évtizedek múlva is műsoron tartják a tévék.

Egy kérdésre azt is elárulta, hogy a világ legszerencsésebb színészei közt tartja számon magát, aki rengeteg jó filmben játszhatott, de azért van a tarsolyában megvalósítandó álomprojekt: egy olyan komédiát szeretne csinálni, amibe belebukik a kormány.

El akarom cseszni a rosszfiúk ellenünk szőtt terveit. Szóval valami olyat csinálnék, ami élesen szembemegy a világunkban történő számtalan rossz dologgal, és amiben hősies lehetnék, nyilvánvalóan. Ja, és lennének benne akciójelenetek. Kicsit későn jönne ez a vonal a karrieremben, de így legalább én válhatnék a legvalószínűtlenebb akciófigurává a műfaj történetében.

A teljes interjú hasonlóan szórakoztató stílusban zajlik, itt lehet angolul elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik