Kultúra

Ha nem engednek nyugatra, még mindig eljátszhatod a gazdag német turistát a Balatonnál

Az már kérdéses, mennyire sikerülhet ez a nyolcvanas években. Itt a Nyugati nyaralás előzetese.

Trükközéssel próbál nyugatiként a Balatonon nyaralni egy magyar család a Nagykarácsony alkotóinak új filmjében, amelyhez most előzetes is érkezett.

A nyolcvanas években járunk, Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani – még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. De leleményes a magyar: Maurerék kölcsönveszik egy disszidens magyar náluk hagyott autócsodáját, a német kocsival és a hozzá tartozó papírokkal nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Legalábbis ők ezt gondolják, de csupa bonyodalmat találnak a Balaton-parton. A Nyugati nyaralás az előzetese alapján igazi nyári limonádénak tűnik, főleg, hogy az előzetes zeneválasztását sem bízták a véletlenre: a bulis montázsokhoz szinte kötelezően passzoló Ça plane pour moi szól alatta Plastic Bertrandtól.

A főbb szerepekben Mészáros Máté, Pokorny Lia és Szőke Abigél látható, a filmet a Tiszeker Dániel-Lévai Balázs duó rendezi, a magyar mozikat szeptember 15-én éri el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik