Kultúra

Ana de Armas elég meggyőző Marilyn Monroe lett

Netflix
Netflix

Megérkezett az első előzetes a Marilyn Monroe életét feldolgozó drámához, amelyben Ana de Armas alakítja a szőke színésznőt. A Blonde célja, hogy ne csak a világ által Marilyn Monroe-ként ünnepelt dívát, hanem a sztár mögött rejtőző valódi énjét, Norma Jeane-t is láttassa. Megjelenik a színésznő gyerekkorából eredő traumája, a szeretetlenség, illetve az is, hogyan hatott ez a tragikusan fiatalon elhunyt színésznő későbbi sorsára. Andrew Dominik rendező úgy nyilatkozott a filmről, „mintha Aranypolgár és a Dühöngő bika szerelemgyermeke lenne”, amelyet a világ minden szeretetlen gyerekének szán. Meglepően nagy magabiztossággal azt is hozzátette: a Blonde valószínűleg bekerül a világ tíz legjobb filmje közé.

Netflix

A főszerepben a Tőrbe ejtvében nyújtott alakításáért Golden Globe-ra jelölt Armas a legtipikusabb monroe-i pózokban látható: a híres szoknyafellebbentős jelenetben és a legendás pink ruhában a színpadon, miközben mi más is szólhatna, ha nem a Diamonds Are a Girl’s Best Friend? Armas mellett Adrien Brody, Bobby Cannavale és Julianne Nicholson is feltűnik a filmben.

A Blonde az idei velencei filmfesztiválon mutatkozik be – ez előrevetíti, hogy a díjszezon egyik nagyágyújának szánják –, a streaminszolgáltató kínálatába szeptember 23-án kerül fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik