Kultúra

Valóságshow-t csinál a Squid Game-ből a Netflix

Noh Juhan | Netflix
Noh Juhan | Netflix

A Netflix résztvevőket toboroz egy valóságshow-hoz, amelyet minden idők legnépszerűbb sorozata, a Squid Game ihletett. A tét azonban nem élet-halál lesz, ahogyan azt a dél-koreai disztópikus drámában ábrázolják. Ehelyett a világ minden tájáról 456 versenyző fog játszani, ahol a legrosszabb, ami történhet valakivel, ha üres kézzel megy haza – lemaradva a 4,56 millió dolláros (1,7 milliárd forint) nyereményről, írja a BBC. A Netflix azt is megerősítette a napokban, hogy a népszerű sorozatot megújítják a második évaddal.

Szerdán a platform bejelentette, hogy az új 10 epizódos sorozat – Squid Game: The Challenge – a „valóságshow-k történetének legnagyobb szereplőgárdáját és egyösszegű pénzdíját” kínálja majd.

Miközben [a játékosok] az eredeti műsor által inspirált játékok sorozatán keresztül versenyeznek – plusz új meglepetés-kiegészítésekkel –, stratégiájuk, a szövetségeik és jellemük is próbára lesznek téve, miközben a versenytársak kiesnek körülöttük

– tették hozzá

A résztvevőknek legalább 21 évesnek kell lenniük. Beszélniük kell angolul, és 2023 elején legfeljebb négy hétig rendelkezésre kell állniuk a forgatásra.

A 456 résztvevő a fiktív sorozatra utal, amelyben ugyanennyi játékos szerepel, és amelynek főszereplőjét, Szong Gihunt 456-os játékosként is emlegetik.

A dél-koreai sorozat eladósodott emberek történetét meséli el, akik egy halálos gyermekjáték-sorozatban versenyeznek egy hatalmas pénznyereményért. A Squid Game a Netflix minden idők legnépszerűbb sorozataként tartja a rekordot, az indulás utáni első 28 napban 111 millióan nézték meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik