Kultúra

Lady Gaga lehet az új Harley Quinn a Joaquin Phoenix-fele Joker folytatásában

VALERIE MACON / AFP
VALERIE MACON / AFP

Az Oscar-díjas, nemrég a bajkeverő-szerepet A Gucci-házzal begyakorolt Lady Gaga Harley Quinnként tűnhet fel Joaquin Phoenix oldalán a Joker nemrég bejelentett folytatásában, a Joker: Folie à Deux-ben – ha a szerepről most zajló tárgyalások sikerrel járnak, tudta meg a Deadline. A filmre ugyan még Phoenix sem írt alá, de a tárgyalások az ő esetében már elég előrehaladottak, ha pedig Gagát is sikerül behúzni a filmre, akkor párosuk gyakorlatilag azonnal a következő évek legjobban várt projektjévé teszi a filmet.

*** FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése óta a Hollywood Reporter értesülése alapján felröppent a hír, hogy a film musical lehet. Azért ezen a fronton még érdemes várni egy hivatalos megerősítésre.

A filmről egyelőre kevés információ tudható biztosan: Todd Phillips rendezi majd a filmet, és a forgatókönyv is kész van, amit ő és Scott Silver közösen írtak. Harley Quinn a kánonban, ugye, az Arkhami Elmegyógyintézet pszichiátere, aki beleszeret páciensébe, Arthur Fleckbe, azaz Jokerbe. Ám mivel az a Joker-világ, amit Todd Phillips megteremtett Joaquin Phoenix zseniális alakításával, erősen eltér a karakter klasszikus DC-értelmezésétől, így valószínű, hogy Harley Quinn alakja is más lesz, mint amit már láttunk – legutóbb, ugye, Margot Robbie megformálásában, aki az Öngyilkos osztagban, majd az annak spinoffjaként elkészült külön Harley Quinn-filmben, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) címűben.

A Todd Phillips-féle Joker 2019-ben egészen új szemszögből közelített a már akkor is alaposan túlexponált karakterhez, a mentális betegségébe lassan beleőrülő, a társadalom szélére szorult Arthur Fleck története egymilliárd dollárt hozott világszerte, Joaquin Phoenixnek pedig meghozta első Oscar-díját,  meg még egyet Hildur Guðnadóttirnak a filmzenéért.

Ha összejön Lady Gaga leszerződtetése, azzal egy már meglévő munkakapcsolat frissülhet fel: Todd Phillips ugyanis producerként volt jelen a Csillag születikben, amelyben Lady Gaga akkorát játszott, hogy legjobbszínésznő-Oscarra jelölték érte, a Shallow című betétdalért pedig meg is kapta a szobrot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik