Kultúra

Saya Noé, De:Nash és a Carson Coma is Artisjus-díjat kapott

Carson Coma
Carson Coma

A néhány nappal korábban átadott irodalmi Artisjus-díjak után – ahol Bereményi Géza kapta életművéért az Irodalmi Nagydíjat, valamint díjazták G. István László, Fenyő D. György, Keresztury Tibor és Gyimesi Emese egy-egy kötetét – most kihirdették az Artisjus-díj könnyű- és komolyzenei díjazottjait.

Tizenkét kategóriában hirdettek nyertest, Zsoldos Béla könnyűzenei alkotói életműdíjat kapott, Sárik Péter az év zeneszerzője, Szepesi Mátyás az év szövegírója lett, a 2021-as év produkciójának Müller Péter Sziámi Napidal Sziámival elnevezésű projektjét választották. Junior Artisjus-díjjal ismerték el Sallai Dénes Bálintot (Dé:Nash), Kőrös Mimit (Saya Noé) és a Carson Coma zenekart. Az év komolyzenei műve díjat három alkotás kapta meg, Dragony Tímea To a skylark (Egy pacsirtához), Pintér Gyula Shades (Árnyak), valamint Vajda Gergely Fuharosok, Esterházy Péter azonos című elbeszélése alapján készült műve. Az év junior komolyzenei alkotója Lázár Dániel, az év magyarnótaszerzője Matusik Sándor lett.

A díjazottak munkásságáról az alábbi listában lehet többet megtudni.

Az Artisjus idén huszonkettedik alkalommal díjazza a legkiválóbbnak ítélt kortárs zeneszerzőket és szövegírókat. A díjakat a pályatársak ítélik oda a kitüntetett művészeknek. Az Artisjus szerzőkből és egy zeneműkiadóból álló vezetősége döntött a díjazottak személyéről, a könnyűzenei alkotók díjazását külön szakmai bizottság készítette elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik