Kultúra

Meghalt Julee Cruise énekesnő, aki a Twin Peaksszel lett világhírű

Andrew Toth / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Andrew Toth / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

65 éves korában meghalt Julee Cruise amerikai énekesnő, aki leginkább az Angelo Badalamenti zeneszerzővel és David Lynch filmrendezővel való együttműködéséről ismert. A hírt Cruise férje, Edward Grinnan jelentette be a Facebookon.

Cruise 2018-ban közölte rajongóival, hogy szisztémás lupuszban szenved.

A fájdalom olyan erős, hogy sírva fakadok és kiabálok az emberekkel. Alig tudok járni. És most már állni is nehéz

– írta akkor az énekesnő.

Cruise, Lynch és Badalamenti Lynch 1986-os, Kék bársony című filmjénél kezdtek el együtt dolgozni, mielőtt összeálltak Cruise debütáló albumának, az 1989-es Floating Into The Nightnak az elkészítéséhez. 1991-ben volt egy slágerük a Falling című számmal, amely Lynch híres Twin Peaks című tévésorozata főcímdalának vokállal kiegészített változata volt, és világszerte a slágerlistákra került. Cruise a sorozat három tévés évadában is többször szerepelt, beleértve a 2017-es visszatérést, és az 1992-es Tűz, jöjj velem! című filmben is.

Egy másik nagy horderejű filmes együttműködésre 1991-ben került sor, amikor Cruise feldolgozta Elvis Presley Summer Kisses, Winter Tears című dalát Wim Wenders A világ végéig című filmjének filmzenéjéhez. 1992 és 1999 között Cruise a B-52’s együttessel turnézott, ahol Cindy Wilson énekesnőt helyettesítette. Cruise Mobytól a Handsome Boy Modeling Schoolig sok más zenésszel is gyakran dolgozott együtt, és többször fellépett Budapesten is.

A saját feltételei szerint hagyta el ezt a világot. Nem bánt meg semmit. Békében van… A Roam című [B-52’s dalt] játszottam neki az átmenet alatt. Most már örökké vándorolni fog. Nyugodj békében, szerelmem

írta Julee Cruise férje a Facebookon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik