Kultúra

Egyetlen cserepes virág jutott hetven tanárnak az idei pedagógusnapon

Facebook
Facebook
A Külső-Pesti Tankerületi Központ ajándékára nem igazán illik a nagyvonalú jelző.

„A tankerülettől kaptuk… Egy egész tantestület.” – ezzel a felütéssel indította Facebook-posztját a XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium egy tanára, aki az idei pedagógusnap alkalmából a Külső-Pesti Tankerületi Központ által hetven tanárnak küldött ajándékot mutatta meg: egy tő orchideát.

A fotókon a nyomtatott üzenet is látszik, ami így szól:

Tisztelt Kolléga! A Külső-Pesti Tankerületi Központ nevében szeretettel köszöntjük pedagógusnap alkalmából! Köszönjük áldozatos munkáját, türelmét, elkötelezettségét, emberségét, példamutatását!

A HVG által észrevett poszt szerint a tanárok a virágot Vándorvirágnak nevezték el, és egy napot tölthet mindenkinél, hogy minél többen élvezhessék az ajándékot.

A lap a tankerületet is megkérdezte minderről, aminek igazgatója, Rábel Krisztina válaszában kijelentette:

A Külső-Pesti Tankerületi Központban annak megalakulása óta hagyomány, hogy pedagógusnapon a tankerület tanügyi referensei személyesen köszönik meg a pedagógusok munkáját, egy cserepes virágot visznek az intézménybe és egy köszönőlevelet. Ez egy jelképes gesztus, emellett a Külső-Pesti Tankerületi Központ az általa fenntartott intézmények számára biztosítja a forrást a jeles napok méltó megünnepléséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik