Kultúra

Nem beszéli a nyelvet, de mégis olasz filmben játszik Anger Zsolt

A film középpontjában egy 1956-ban Rómába érkező magyar cirkusztársulat áll.

A színész az RTL Klub Reggeli című műsorában beszélt legújabb szerepéről: néhány hónappal ezelőtt egy Nanni Moretti-film válogatására hívták, a szerepet pedig megkapta, így nulla olasz nyelvtudása ellenére egy olasz filmben kellett helytállnia.

Anger egy magyar karaktert játszik majd, a film középpontjában pedig

egy 1956 októberében, az olasz kommunista párt meghívására Rómába érkező cirkusztársulat, a fiktív Budavári Cirkusz áll majd.

A szerepet testvére segítségével kapta meg, az ugyanis anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet, így fel tudta készíteni az előre megkapott olasz, és angol nyelvű forgatókönyvből – mesélte.

A jelenleg A jövő napja (Il sol dell’avvenire) címen futó, középpontjába egy válságban lévő, új filmjén dolgozó rendezőt – akit maga Moretti alakít majd – állító munka forgatása a színész Instagram-oldalán közzétett fotó szerint április végén kezdődött, és egy hónapon át tartott:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anger Zsolt (@angerfoto) által megosztott bejegyzés

A hatvannyolc éves Nanni Moretti a kortárs olasz film egyik fontos alakja: 2001-ben a Cannes-i Filmfesztiválon A fiú szobájával Arany Pálmát, korábban pedig Ezüst Oroszlánt (Édes álmok, 1981), illetve Ezüst Medvét (A mise véget ért, 1986), illetve számtalan más díjat gyűjtött be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik