Kultúra

Michael J. Fox hosszabb szövegekkel már nem boldogul

Noam Galai / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Noam Galai / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Hosszú szövegeket már nem képes megjegyezni, ezért úgy választ szerepeket, hogy minél kevesebb szövege legyen, nyilatkozta Michael J. Fox egy podcastban.

Amikor A férjem védelmében spinoffját, a Diane védelmébent csináltam, nem emlékeztem a szövegemre. Leblokkoltam, nem emlékeztem semmire

– mesélte a színész, akinél 1991-ben diagnosztizáltak Parkinson-kórt. A betegség előtt akár hetven oldalnyi szöveg sem kottyant meg neki, de még a diagnózis után is sokáig nem hatott ki ilyen intenzíven a Parkinson a szövegtanulási képességeire. Ma viszont már az alapján választ projekteket, hogy lebír-e a szövegmennyiséggel.

Nem tudok öt oldalnyi szöveget megjegyezni. Nem vagyok rá képes. Szóval inkább elmegyek a strandra

– fogalmazott Michael J. Fox. A színész korábban a People-nek nyilatkozva elmondta, hogy a rövidtávú memóriájának lőttek, és miközben korábban a biztos szövegtudás volt az egyik legfontosabb szakmai készsége, addig mára küszködik a sokszöveges szerepekben.

A színész 1998-ban állt nyilvánosság elé a betegségével, ám a karrierje azóta is tart, köszönhetően annak is, hogy átküzdötte magát a diagnózis első sokkján, és megkereste, hogy mi mindenért van oka hálásnak lenni.

Arra jutottam, hogy a hála teszi az optimizmust fenntarthatóvá

– foglalta össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik