Kultúra

Ez a nap is eljött: TikTok-csatornát indított a Pink Floyd

BERND THISSEN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
BERND THISSEN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Egészen eddig nehezen lehetett két egymástól ennyire távol álló fogalmat egy mondatba helyezni, mint a TikTok és a Pink Floyd, ám mindez már a múltté: a rocktörténelem egyik legfontosabb zenekara május 30-án regisztrált a videómegosztóra – írja a Billboard.

A TikTok közleménye szerint egyúttal be is kerülnek a Pink Floyd dalai a platform zenetárjába, így a felhasználók hozzáadhatják majd azokat videóikhoz zenei aláfestésként. A zenekar egy nap alatt eddig közel 11 ezer követőt gyűjtött, és már három videót is posztolt értelemszerűen az ismertebb dalaik közül. Ha bárkiben felmerülne, hogy a gigahosszú dalaikról ismert Pink Floyd miként tud egy olyan csatornán érvényesülni, ahol néhány másodperces videókkal kötik le az elsősorban Z-generációsok figyelmét, annak íme:

@pinkfloyd

Pink Floyd has arrived #pinkfloyd #anotherbrickinthewall #fyp

♬ Another Brick in the Wall, Pt. 2 – Pink Floyd

A zenekar egyébként nem csak ezen a téren aktivizálta magát az utóbbi időben: április elején 28 év után először adtak ki új dalt: a még élő tagok közül ketten – David Gilmour és Nick Mason – egy ukrán zenésszel, Andrij Hlivnyukkal kiegészülve vették fel a Hey Hey Rise Up című dalt, amelynek bevételét Ukrajna megsegítésére ajánlottak fel.

Kapcsolódó
Az orosz-ukrán háború újjáélesztette a Pink Floydot
Új dallal jelentkezett a Pink Floyd, pontosabban az életben lévő három tagjából az a kettő, amelyik még szóba áll egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik