Kultúra

Meghalt az első magyar DJ-k egyike, Éliás Gyula

Olajos Piroska
Olajos Piroska

Meghalt Éliás Gyula, az első magyar lemezlovas generáció ismert alakja, halálhírét fia, ifjabb Éliás Gyula is megerősítette a Blikknek.

A lemezlovas egyike volt a hetvenes években induló első magyar lemezlovas generáció tagjainak, ő volt többek közt a házigazdája a Petőfi Csarnok Fantasztikus házibuli című programjának. Munkásságáért később életműdíjjal is kitüntették.

A lap információi szerint fia, a zenészként, Éliás Jr. művésznéven alkotó férfi – aki egy ideig az X-Faktor énektanáraként is dolgozott – korábban azt mesélte édesapjáról, hogy 2005-ben súlyos balesetet szenvedett, amelynek következtében gyakorlatilag mindkét lába leszakadt. Visszavarrták őket ugyan, és ismét megtanult járni, a gyógyulás hosszú időt vett igénybe. Az utóbbi időben az egykori lemezlovas egy öregotthonban élt.

A férfi azt is elmondta, hogy a baleset után lett igazán szoros kapcsolata az apjával, akit még aktív, lemezlovasi karrierje alatt szinte alig látott, egyrészt mivel feleségétől, Élias Jr. édesanyjától korán elváltak, másrészt mert sosem volt otthon, mivel hajnalig keverte a zenéket a diszkókban. A baleset után feleségével ápolták a férfit, ekkor alakult ki igazán szoros apa-fia viszony köztük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik