Kultúra

„Lehet, hogy nem mindig tűnik úgy, de te vagy életem szerelme” – Aurevoir. klippremier

Fejér János / Aurevoir.
Fejér János / Aurevoir.

Az Aurevoir. a 2019-es Forduló című lemez óta nem adott ki új dalt, ám a nyolc tagú ethno-beat kollektíva most videoklippel mutatja meg a hamarosan érkező új album első előfutárát, az Utánad című dalt.

Mint a legtöbb lemez, ez is arról szól, hogy mi történt velünk az előző lemez óta. Nagyon nagy reményekkel, és még nagyobb lehetőségekkel mentünk bele 2020-ba, ezért magunkat és a dalokat is kicsit túl komolyan vettük. Ha egy igekötővel kellene leírni azt az időszakot, akkor az „túl” lenne. Túlgondoltuk, túltoltuk, túláradtunk, túlestünk. A végére már tényleg csak túl akartunk esni rajta. Rajta, vagyis mindenen. Ha nincs covid és „maradjotthon” ésatöbbi, akkor valószínűleg feloszlottunk volna

– így mesél Agócs Márton, a zenekar énekes-gitárosa, az új Aurevoir. lemez születéséről. Szerencsére a zenekar tagjai feloszlás helyett inkább belevetették magukat az albumkészítés terápiás folyamatába, mely végül egyfajta szabadulás lett az egymás és saját maguk iránti elvárásoktól, az említett „túl”-októl, az eredményként létrejött lemez pedig, mint Agócs fogalmaz, „egyszerű, nem túl vidám, de nem is túl szomorú. De legalább igaz.” A most bemutatott Utánad című dalt a zenekar szerint a Spotify könnyen punk szerzeményként aposztrofálhatná, de ez ne tévesszen meg senkit, a dal ugyanis alapvetően egy szerelmi vallomás, ami az énekes rövid megfogalmazása alapján arról szól, hogy „Lehet, hogy nem mindig tűnik úgy, de te vagy életem szerelme. És bocsánat, hogy nem figyelek, csak öntöm rád a nyomoromat…”

Íme, a klip:

A videóklipet a Dunakanyarban forgatták, az alapötlet Fejér Janitól jött, ezt utána a zenekar másik énekesével, Fejér Misivel közösen dolgozták ki. Jani és Maráczi Krisztián volt a két operatőr, az utómunkát pedig Misi végezte. Az Aurevoir. sűrű nyár elé néz, a legtöbb fontos fesztiválon megfordulnak, augusztus 18-án pedig önálló koncertet adnak a Budapest Parkban – az új lemez várhatóan augusztus elején érkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik