Kultúra

Károly herceg és felesége is feltűnik az EastEnders jövő heti epizódjában

Chris Jackson/Getty Images
Chris Jackson/Getty Images
II. Erzsébet királynő kedvéért vállalták a beugrást.

A következő hetekben a szigetország minden pontján különböző rendezvényekkel, így utcabálokkal ünneplik a 96 éves uralkodó platinajubileumát, azaz trónra lépésének 70. évfordulóját.

Jubileumi utcabált rendez az EastEnders lakóközössége is: az 1985 óta futó BBC-sorozat helyszínén, a Walford nevű fiktív londoni kerület főterén, az Albert Square-en pedig

Károly herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő is feltűnik majd

– írja az MTI.

A sorozat központi helyszínéül szolgáló Queen Victoria pub tulajdonosát, Mick Cartert alakító Danny Dyer már a korábbi epizódokban is sejtelmes utalásokat a törzsvendégeknek arra, hogy a helyi utcabálra „egészen különleges vendégek” is hivatalosak, egy márciusi forgatási napon azonban kiderült, hogy a forgatókönyvírók mégsem vicceltek.

A rész a négynapos állami ünnepségsorozat első estéjén, június 2-án kerül majd adásba.

II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án, édesapja, VI. György király halálának napján lépett az Egyesült Királyság trónjára, de uralkodása jelesebb évfordulóinak ünnepségeit a jobb időjárás reményében – a hivatalos születésnaphoz hasonlóan – június elején tartják. Így volt ez az 1977-es ezüstjubileuma, a 2002-ben tartott aranyjubileuma, illetve a 2012-ben rendezett gyémántjubileumi ünnepségek alkalmával is.

A brit királyi család tagjai nem először vállalnak színésszé: a leghíresebb alakítást személyesen II. Erzsébet nyújtotta a 2012-es londoni olimpia megnyitóján, ahol a helikopterbe való beszállásig önmagát alakította:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik