Kultúra

Akár tizenkét évet is kaphat gyermekmolesztálás miatt az amerikai Filmakadémia egy tagja

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
A stúdiókat tervező Jeffrey Cooper a vád szerint zenei mentornak adta ki magát.

Az Oscar-díjakat átadó amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) soraiban 2002 óta jelen lévő építészt, Jeffrey Cooper-t az esküdtszék három rendbeli gyermekmolesztálás bűntette miatt ítélte el – vette észre a Variety.

Az esküdtszék május 20-án, a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon hozott döntéseszerint a négy évvel ezelőtt letartóztatott férfi ellen felhozott nyolc vádpontból ötöt nem találtak megalapozottnak.

A két kiskorú elleni tettekkel gyanúsított Cooper mindvégig ártatlannak vallotta magát. A bíróság június 1-jén hoz végső ítéletet, a férfi előtt pedig akár tizenkét évnyi börtönbüntetés is állhat.

A tárgyalás befejezéséig hátralévő napokat a rácsok mögött tölti, ideiglenes szabadlábra helyezése pedig óvadék ellenében sem történhet meg, a bíró ugyanis úgy gondolja, hogy fennállhat a szökés veszélye.

A film- és hangstúdiók tervezésével, valamint színházak akusztikai fejlesztésével foglalkozó férfi áldozata arról beszélt, hogy Cooper zenei mentorként állította be magát előtte, majd 12-13 éves korában szexuálisan bántalmazta.

A Filmakadémia az ítélettől függetlenül valószínűleg kizárja majd a férfit a soraiból, az ellene folyó belső eljárás pedig már folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik