Kultúra

„A Lehetetlen Duett” (X)

Két kárpátaljai gyermekotthon, a ráti Szent Mihály Gyermekotthon és a szolyvai gyermekotthon fejlesztésére fordítják a Szeretet Koncert bevételét, melyet május 22-én, pénteken 19 órától rendez meg az Ukrajnából érkezők megfelelő ellátásának biztosításában résztvevő nyolc legnagyobb segélyszervezet. A grandiózus jótékonysági eseményen a hazai pop-, jazz-, klasszikus- és népzenei élet legnevesebb előadói mellett, egy orosz és egy ukrán zenész produkcióját is hallhatja a közönség, akik a szeretet és a béke jegyében lépnek majd színpadra, hogy eljátsszák a zenetörténelem egyik legimpozánsabb duettjét, Handel-Halvorsen Passacaglia-ját, avagy A Lehetetlen Duettet.

A szomszédban dúló háború kitörése óta a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Migration Aid, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Katolikus Karitász és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány koordinálásával önkéntesek, támogatók ezrei, tízezrei dolgoznak éjjel-nappal, hogy a háborús helyzet miatt otthonukat elhagyni kényszerülő családok megfelelő ellátásban részesüljenek. Munkájukra sajnos még mindig szükség van és szükség is lesz, de az önkénteseknek is kijár a pihenés, alkalmat kell biztosítani számukra, hogy picit megálljanak és egy őket köszöntő eseményen együtt megérezzék azt a hatalmas erőt, amit segítő közösségük nyújtott a rászorulóknak. Május 22-én, vasárnap este a meghívott önkéntesek mellett bárki részese lehet támogatói jegy vásárlásával az eddig példanélküli összefogással létrejött különleges koncertnek, ahol a Danubia Zenekar kíséretével a magyar zenei élet ikonjai: Miklósa Erika, Rost Andrea, Herczku Ágnes, Bogányi Gergely, Bródy János, Dés László, Lovasi András, Nikola Parov, Pál István Szalonna és Szakcsi Lakatos Béla lépnek majd fel.

Az est fénypontjának mégis a világ legkarizmatikusabb művészei között számon tartott, a „brácsakirályok egyikeként” emlegetett, Grammy-díjra jelölt ukrán Maxim Rysanov és a A számos nemzetközi díjjal elismert orosz hegedűművész, Nikita Boriso-Glebsky duettje ígérkezik. A világ legnagyobb színpadain folyamatosan koncertező művészek Handel-Halvorsen virtuóz hegedű-brácsa szerzeményével tesznek majd hitet a háborús ellentétek ellen, a szeretet és a béke mellett.

„Az összes fellépő első szóra, nagy örömmel, lelkesen vállalta el a felkérést, mindannyian magukénak érzik a SZERETET KONCERT céljait. Mi zenészek, előadók legtöbbet a tehetségünkkel, a művészet erejével tudnunk segíteni, így most közösen köszönhetjük meg azoknak a munkáját, akik másokat segítenek. Zenénkkel a lélekhez szólunk, és a gyermeki lelkek gyógyulásához is megpróbálunk hozzájárulni az adománygyűjtéssel.” – mondta el Ács Péter Ferenc, a Danubia Zenekar ügyvezetője, a koncert zenei vezetője.

https://www.jegy.hu/program/szeretet-koncert-135174

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik