Kultúra

A Margitszigeti Színház lemondta egy putyinista zongorista koncertjét, mert fellépett a megszállt Mariupolban

Igor Maslov / Sputnik / AFP
Igor Maslov / Sputnik / AFP
A színház szerint ezzel a művész egyértelműen kinyilvánította az agresszor melletti kiállását.

A Margitszigeti Színház lemondta Valentina Lisitsa június 3-ára tervezett koncertjét és a zongorista menedzsmentjével kötött szerződéstől eláll – írta meg a 444 a színház közleménye alapján, amelyben meg is indokolják a döntést: a színház vezetése Ljubov Nepop ukrán nagykövet tájékoztató leveléből értesült Valentina Lisitsa ukrán zongoraművésznő megdöbbentő megnyilvánulásáról, miszerint a művésznő az orosz agresszorok által megszállt Mariupolban május 9-én koncertet adott. Lisitsa a fellépésével a világ nemzeteinek álláspontjával szemben, egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját.

A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. határozottan elutasítja a zongoraművésznő álláspontját, egyetértve Magyarország és a nemzetközi közösség hivatalos álláspontjával, ami minden tekintetben elítéli Oroszország rengeteg civil áldozattal járó, Ukrajna elleni háborús agresszióját

– áll a közleményben. A lap felidézi, hogy az ukrán származású amerikai zongorista sok éve támogatja Putyin rendszerét, nemrég a moszkvai ukrán nagykövetség előtt zongorázva tüntetett az „ukrán nácizmus” ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik